Het terras van Hotel Rumour op de eerste openingsavond. (Foto: Chris de Waard)

De Horeca Groep en Hotel Rumour bundelen de krachten

Het pas geopende Hotel Rumour gaat samenwerken met De Horeca Groep (DHG) van Richard en Wouter van Leeuwen. Dat hebben de twee bedrijven zojuist bekend gemaakt. Onder DHG vallen bekende Leidse horecabedrijven als Stadscafé Van der Werff, City Hall en Lot en de Walvis.

Naast DHG-directeur Nicky Kersten worden Jason Berg en Riad Farhat partner in De Horeca Groep. Die laatste twee zijn eigenaar van de Amsterdamse 3WO Horeca Groep die begin dit jaar Koetshuis De Burcht overnam. Berg en Farhat treden ook toe tot het management.

“We kijken ernaar uit om onderdeel te zijn van deze bekende horecagroep in Leiden en zijn heel trots dat we mede-eigenaren worden”, zegt Farhat desgevraagd tegen Sleutelstad. “Het is ook geen overname, maar een samenwerking. We bundelen onze krachten om met DHG verder te groeien en bloeien. Hotel Rumour aan de prachtige Burcht is daar het eerste geslaagde resultaat van.”

Het idee om samen te werken ontstond toen Berg en Farhat als nieuwe Leidse horecaondernemers begin dit jaar een kennismakingsrondje langs een aantal ondernemers in de stad maakten toen ze net het voormalige Koetshuis de Burcht hadden overgenomen. “Leiden kennen we al een tijd en zo ook DHG. Toen we met Richard en Wouter van Leeuwen spraken, kwamen we erachter dat onze bedrijven enorm op elkaar lijken: we hebben dezelfde type zaken, hetzelfde publiek en samen een hart voor onze mensen. Zo is het idee om samen te werken in stroomversnelling gekomen.”

Naast Jason Berg en Riad Farhat maakt ook Nicky Kersten de stap als partner. Hij heeft als directeur ruime ervaring opgedaan bij DHG en is blij met deze kans. “De Horeca Groep is al jaren een bekende speler in het Leidse horecalandschap. In 1996 opende Richard van Leeuwen Stadscafé Van der Werff. Samen met zijn broer Wouter bouwde hij vervolgens verder en zette verrassende horecaconcepten op: het gezellige Cityhall, het relaxte Lot en de Walvis en het kleurrijke Tabu.”

De broers zijn enthousiast over deze laatste ontwikkelingen binnen de Horeca Groep: “We zijn blij met de komst van Jason en Riad. Twee gevestigde horecaondernemers met enorme ervaring. Met hun kennis en kunde kunnen we verder bouwen aan DHG. Ook vinden we het heel leuk dat Nicky zich bij ons voegt. We willen samen de komende jaren groeien en innoveren. Voor onze huidige medewerkers biedt dit nieuwe perspectieven en doorgroeimogelijkheden. We kijken erg uit naar deze samenwerking.”

Advertentie

Economie Leiden Link in bio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×