(Foto's: Emile van Aelst)

Ruim 650 deelnemers op eerste avond van de 48e Leidse Zwemvierdaagse

Nadat wethouder Yvonne van Delft maandagavond om 19.00 uur het startsein had gegeven, gingen ruim 650 deelnemers het water van zwembad De Vliet in om te beginnen aan hun zwemvierdaagse. Dat waren er weer een stuk meer dan de ongeveer vijfhonderd die zich vorig jaar inschreven.

Al ruim voordat het startsein werd gegeven, stond een lange rij zwemmers in de rij om het water in te duiken. Veel deelnemers hadden zich online aangemeld en konden zo doorlopen, toch was het ook bij de kassa toch nog behoorlijk druk.

De zwemvierdaagse telt vijf avonden, zodat deelnemers kunnen kiezen of ze op maandag of dinsdag starten of een avondje over kunnen slaan. Carola de Vogel, eindverantwoordelijke namens de Stichting Sport in Beeld, verwacht dat dinsdag de 700 deelnemers met gemak gehaald gaan worden.

De eerste avond zorgde dj Pieter Walvaart voor de muziek, woensdag draait dj Montalto en donderdag is de traditionele badmutsenavond. Dan mag iedereen zich extra bijzonder uitdossen met hoedjes, petten, caps of versierde badmutsen.

Vrijdagavond wordt de 48e Leidse Zwemvierdaagse feestelijk afgesloten met een verrassingsoptreden.

Advertentie

Leiden Link in bio Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×