(Foto's: Gemeente Voorschoten)

Politiecontrole bij Voorschotense bedrijven: milieuregels niet goed nageleefd

Een grote controle van de politie bij diverse bedrijven op de hoek van de Leidseweg en de Voorschoterweg in Voorschoten heeft dinsdagmiddag enkele strafbare feiten aan het licht gebracht. De Politie Den Haag bevestigt de inzet van de politie. “Het ging om een algemene controle in verband met ondermijning”, aldus een woordvoerder.

De politie bezocht negen ondernemers en heeft tien opslagboxen nagekeken. “Daarbij zijn enkele onregelmatigheden geconstateerd”, aldus de woordvoerder. Bij verschillende bedrijven was de naleving van de milieuregels niet helemaal op orde. De Omgevingsdienst trof onder andere brandbare en milieuverontreinigende stoffen aan die niet correct waren opgeslagen.

Illegale bewoning
De komende periode worden deze bedrijven weer bezocht voor een hercontrole. In een van de panden trof de gemeente een vermoedelijk illegale woning aan. Netwerkbeheerder Liander heeft daarop aangifte gedaan van diefstal wegens het illegaal aftappen van stroom.

De onaangekondigde integrale controles zijn bedoeld om de algehele veiligheid en naleving van voorschriften en het bestemmingsplan na te gaan. Ook dragen de controles bij aan het verbeteren van het ondernemersklimaat.

Advertentie

112 Sleutelstad Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×