Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-eindredacteur Corine Havinga.
“Een frisse salade kan het hele jaar door maar smaakt vooral in de zomer erg lekker. Omdat iedereen zijn eigen ingrediënten kan kiezen is de saladetafel bij ons thuis altijd erg populair. Je kiest uit alle lekkere dingen op tafel en maakt dan je eigen persoonlijke salade.”
Suggesties voor ingrediënten:
Een of twee kroppen sla, bijvoorbeeld ijsbergsla en kropsla
Handje rucola en/ of veldsla
Komkommer
Avocado
Mais
Cherrytomaatjes
Rode peper
Geschrapte wortel
Paprika, diverse kleuren
Bosui
Jalapeño
Augurken
Walnoten of cashewnoten
Croutons
Mozzarella
Raspkaas of kleine blokjes kaas
Olijven
Mango, watermeloen of bijv. frambozen
Gekookte eieren
Gebakken champignons
Eventueel falafel of bijv. vegetarische kipstuckjes of speckjes
Voor de dressing:
Meng een eetlepel mosterd, een eetlepel honing en drie eetlepels olijfolie door elkaar. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Zet alles in kleine bakjes gezellig op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen en zijn of haar eigen salade kan maken.
Eet smakelijk.
Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Link in Bio Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren
Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden
E-mail
redactie@sleutelstad.nl
Telefoon Redactie
071 - 5235907