Koken zonder dieren: Zomerse Saladetafel. (Foto: Corine Havinga)

Koken zonder Dieren: Zomerse Saladetafel

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Sleutelstad-eindredacteur Corine Havinga.

“Een frisse salade kan het hele jaar door maar smaakt vooral in de zomer erg lekker. Omdat iedereen zijn eigen ingrediënten kan kiezen is de saladetafel bij ons thuis altijd erg populair. Je kiest uit alle lekkere dingen op tafel en maakt dan je eigen persoonlijke salade.”

Suggesties voor ingrediënten:
Een of twee kroppen sla, bijvoorbeeld ijsbergsla en kropsla

  • Handje rucola en/ of veldsla
  • Komkommer
  • Avocado
  • Mais
  • Cherry tomaatjes
  • Rode peper
  • Geschrapte wortel
  • Paprika, diverse kleuren
  • Bosui
  • Jalapeño
  • Augurken
  • Walnoten of cashewnoten
  • Croutons
  • Mozzarella
  • Raspkaas of kleine blokjes kaas
  • Olijven
  • Mango, watermeloen of bijv. frambozen
  • Gekookte eieren
  • Gebakken champignons
  • Eventueel falafel of bijv. vegetarische kipstuckjes of speckjes

Voor de dressing:
Meng een eetlepel mosterd, een eetlepel honing en drie eetlepels olijfolie door elkaar. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.

Zet alles in kleine bakjes gezellig op tafel zodat iedereen zelf kan kiezen en zijn of haar eigen salade kan maken.

Eet smakelijk.

 

 

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Link in Bio Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×