Meester Daniël Ponsen maakte ook de geschiedenis van Leidens Ontzet tastbaar met LEGO. (Foto: Marjolein Altena)

3 October in minifiguren ter gelegenheid van 450 jaar Leidens Ontzet

De Voorschotense meester Daniël Ponsen van groep 6 van de Emmausschool heeft iets nieuws. Of nou ja, iets nieuws over iets ouds. Hij geeft al een tijdje op geheel eigen wijze geschiedenisles met LEGO-poppetjes en nu heeft hij ook een serie gemaakt over Leidens Ontzet.

Op zijn website Leiden in Minifiguren staan nu naast bekende Leidenaars als Armin van Buuren en Jochem Myjer ook LEGO-figuren van 3 oktoberhelden als burgemeester Pieter van der Werf, de Spaanse generaal Franscisco de Valdez, Cornelis Joppensz, Magdalena Moons en Louis de Boisot.

De LEGO-poppetjes dienen als lesmateriaal voor scholen en aan de hand ervan kunnen ook andere leraren hun geschiedenislessen opvrolijken. In totaal maakte Ponsen al meer dan honderd minifiguren van historische en beroemde personen.

Alle figuren gaan binnenkort ook mee naar het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, want daar heeft Ponsen vanaf oktober een expositie. “Er komen zelfs figuren die ik speciaal voor het museum heb gemaakt. En de cirkel is voor mij rond”, vertelde hij begin dit jaar al aan Sleutelstad. Zijn collectie minifiguren is van 14 oktober tot 4 november te zien in een tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden.

  • Pieter van der Werf
    Pieter van der Werf
  • Fransisco de Valdez
    Fransisco de Valdez
  • Cornelis Joppenszn
    Cornelis Joppenszn
Advertentie

Cultuur Leiden Onderwijs Voorschoten Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×