(Afbeelding: Uitgeverij Boekscout)

Verhalen van Leidse iconen en hulpverleners opgetekend in 'Leidse helden'

Veel mensen staan niet stil bij de mensen die zich dag en nacht inzetten voor de veiligheid in de stad. Met haar boek ‘Leidse helden’ wil Roos Hart juist hen in de spotlights zetten. Het boek is vanaf vrijdag te koop.

In Leidse helden gaat de auteur in gesprek met een ambulancebroeder, een BOA, een politieagent, een brandweerman en iemand van de reinigingsdienst. Ook een schipper en een medewerker van de GGD komen aan het woord.

Hart: “Wat betekent het om als BOA te werken? Hoe ziet hun werkdag er uit en waarom hebben ze gekozen om dit werk te doen? Hoe gaat het schoon houden van de stad in zijn werk en wie schuilen daarachter? Welk verhaal is een politieagent het meest bij gebleven in al die jaren werk?” Het zijn vragen die Hart aan de orde stelt in de gesprekken met de Leidse helden. “De mensen in het boek zetten zich dag in dag uit voor de mooie stad Leiden. Het boek geeft de lezer een uniek inkijkje in hun werkdag en over wat ze zoal meemaken tijdens hun werkzame leven.”

Roos Hart (1979) werkt als fotograaf en auteur. Ze groeide op in de bollenstreek en heeft lang in de zorg gewerkt, tot ze de fotografie ontdekte. Ze geeft mensen graag een podium via haar boeken, vooral om de lezers een inkijkje te geven in andermans leven. De foto’s in het boek zijn ook door Hart zelf gemaakt. Leidse helden wordt vanaf vrijdag 6 september uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×