Naast aanpassingen in de openbare ruimte gaat de gemeente ook in gesprek met buurtbewoners. (Foto: AS Media)

Oegstgeest wil veiligheidsgevoel verbeteren na explosie

De explosie bij een woning in de Javastraat vorige week in Oegstgeest heeft omwonenden flink opgeschrikt. Het incident versterkt een bestaand gevoel van onveiligheid in de buurt. Daar wil de gemeente nu wat aan doen.

Door de explosie werd een raam uit een woning geblazen. Ook liep een auto schade op. “Dit is zeer ongebruikelijk voor Oegstgeest”, zei burgemeester Jaensch als reactie op de explosie. Uit gesprekken die de gemeente daarna hield met omwonenden blijkt echter dat er al langer een onveiligheidsgevoel leeft in de Indische Buurt, waarin de Javastraat gelegen is.

Riet
“Wij vinden het belangrijk dat burgers hun buurt ervaren als een veilige leefomgeving”, aldus de gemeente. “Helaas blijkt uit signalen van bewoners, los van de explosie, dat dit beter kan. We starten op korte termijn met eenvoudige acties zoals het maaien van het hoge riet en het vervangen van de lantaarnpalen bij het park aan de Surinamestraat.”

Naast aanpassingen in de openbare ruimte gaat de gemeente ook in gesprek met buurtbewoners. Hier krijgen ze binnenkort een uitnodiging voor. Ook wordt er de komende tijd meer toezicht gehouden.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×