La Bordelaise schenkt een gedeelte van de opbrengst van elke verkochte fles aan de 3 October Vereeniging. (Foto's: Emile van Aelst)

Old Brick Factory is de Hutspotwijn van 2024

Voor het derde jaar werd de Hutspotwijn van het jaar gekozen. Drie jaar geleden vroegen Ivo Erades eigenaar wijnhandel La Bordelaise en 3 October PR Commissielid René Preenen zich af waarom er geen wijn bij de traditionele hutspot werd gedronken.

Er werden door een aantal commissieleden blind drie wijnen geproefd bij een portie hutspot, de wijn met de meeste stemmen werd de hutspotwijn van het jaar. Na het succes van het eerste jaar werd de groep proevers groter en dit jaar waren er zelfs 58 deelnemers aan de proeverij. Op de terrasboot van ‘Vooraf en Toe’ werd de deelnemers een portie heerlijke hutspot met klapstuk voorgezet en mochten zij blind drie wijnen proeven.

Na afloop en het tellen van de stemmen, ging het papier van de flessen af en werd duidelijk welke wijn gewonnen had. Op de derde plaats eindigde Vina Jaraba Reserva met 96 punten, tweede werd Ayles Cuesta Herrero met 114 punten, Old Brick Factory werd met 138 punten de Hutspotwijn van het jaar.

De Old Brick Factory Syrah is een indrukwekkende, volle en zijdezachte rode Syrah met negen maanden rijping in nieuwe Frans eikenhouten fusten. De druiven zijn afkomstig van dertig jaar oude syrahstokken in een perceel op ongeveer 800 meter hoogte. Door de volle, soepele smaak is deze Syrah heel geschikt buiten de maaltijd om. Hij combineert ook fantastisch met gegrild en gekruid vlees van de barbecue of een kaasplank.

La Bordelaise schenkt een gedeelte van de opbrengst van elke verkochte fles aan de 3 October Vereeniging en steunt hiermee Het Feest der Feesten.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij 3 October Vereeniging


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×