(Foto: Andor Kranenburg)

Lidmaatschap 3 October Vereeniging voor 450 klanten van Voedselbank

Ter gelegenheid van het feit dat het op 3 oktober 450 jaar geleden is dat Leiden is bevrijd van de Spanjaarden wordt er rond dit jubileum van alles georganiseerd om dat feest echt samen te vieren. Daarom krijgen 450 klanten van de Voedselbank Leiden een jaarlidmaatschap van de 3 October Vereeniging aangeboden.

De gratis lidmaatschappen zijn mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Rabobank, het WOZ-fonds, de Leidsche Maatschappij van Weldadigheid en de 3 October Vereeniging.

Woensdag en donderdag bezochten vertegenwoordigers van de Rabobank en de 3 October Vereeniging de hoofdlocatie van de Voedselbank aan de Willem Barentszstraat op bedrijventerrein De Waard. Nieuwe leden ontvingen ter plekke een 3 October-speldje en de gloednieuwe Feestwijzer die ook deze week is uitgekomen. Het programmaboekje van de viering ploft bij alle leden op de mat. De klanten van de Voedselbank ontvingen ook een ledenpas waarmee zij zich in De Waag kunnen inschrijven voor de Hutspotmaaltijd op 2 oktober.

Directeur Marius Hovius van de Rabobank ging meteen in op het verzoek van de 3 October Vereeniging om de 450 klanten van de Voedselbank lid te kunnen laten worden. “Leidens Ontzet is dit jaar extra uniek. Als coöperatieve bank zetten wij ons actief in voor een inclusievere samenleving waarin iedereen kan meedoen. Dat klanten van Voedselbank Leiden dit jaar de mogelijkheid krijgen om dat als lid mee te vieren en herdenken is daar een heel mooi voorbeeld van en dat steunen we dan ook van harte.”

Bestuurslid Gerrie Corino van de Voedselbank denkt dat hun klanten zich door deze geste meer verbonden voelen met het feest. “Dankzij het gratis lidmaatschap van de 3 October Vereeniging kunnen mensen met een laag inkomen ook Leidens Ontzet vieren. Daar willen we mensen graag in ondersteunen.” Dat geldt ook voor voorzitter Rik Kamps van de 3 October Vereeniging. “Leidens Ontzet vieren we met elkaar en door deze mooie samenwerking laat Leiden zien dat we een sociaal verbonden stad zijn, waarin iedereen kan deelnemen.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×