Dinsdag liepen Jo Verhoeven en Pieter Dool door de wijk met een bolderkar vol cadeautjes en een shopper met doosjes bonbons. (Foto's: Emile van Aelst)

Bewonerscommissie de Zeehelden verrast oudere buurtbewoners

Bewonerscommissie de Zeehelden in de gelijknamige Leidse buurt is, sinds de oprichting in 2009, niet alleen actief op het gebied van huurdersbelangen, maar ook met het sociale welzijn van haar leden.

Drijvende krachten Jo Verhoeven en Pieter Dool kennen vrijwel alle buurtbewoners en hun kinderen. Met Pasen, Kerst en Valentijnsdag gaan ze met een paar vrijwilligers de wijk door om oudere bewoners een cadeautje en een handgeschreven kaart aan te bieden. Met Sinterklaas gaan de Jonge Zeehelden op pad met Sinterklaas om de kinderen in de buurt te verrassen.

Dinsdag liepen Jo Verhoeven en Pieter Dool door de wijk met een bolderkar vol cadeautjes en een shopper met doosjes bonbons. Volgens Verhoeven was de reden tweeledig. “Er zijn veel ouderen in de buurt die een slechte tijd achter de rug hebben met onder andere gezondheid of sterfgevallen binnen de familie of kennissenkring. We willen ze met deze cadeautjes een riem onder het hart steken.”

De bewonerscommissie heeft ook een vaste sponsor. “Dat is een voormalige bewoner van de wijk die al jaren anoniem wil blijven. Hij heeft ons deze mooie nieuwe bolderkar gegeven. Iemand anders had op social media gelezen over eerdere acties van ons en wilde graag doosjes bonbons aanbieden en we hadden ook nog wat cadeautjes liggen. Daarom doen we nu een extra ronde. Dit weekend hebben we de kaarten geschreven en nu gaan we de wijk in.” Jo Verhoeven voegt er nog even nadrukkelijk aan toe: “Je mag gerust schrijven dat we niet vanuit subsidie geven, want dat hebben we niet. We doen het vanuit ons hart.”

De buurtbewoners reageerden enthousiast en staken hun waardering niet onder stoelen of banken. De tam tam werkt heel goed in het wijkje en tot twee keer toe kwamen een bewoner langs om te zeggen dat ze die middag niet thuis zouden zijn. Mooi dat dit soort aandacht voor de medebewoners nog bestaat.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×