De vlag vermeldt de zeventien mondiale doelen voor duurzame ontwikkeling. (Foto: Buro JP/Gemeente Leiden)

Duurzame-ontwikkelingsvlag straks ook op het Leidse stadhuis

Ook op het Leidse stadhuis wappert op 25 september een vlag ter gelegenheid van de negende verjaardag van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. “Die zeventien doelen zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en klimaatcrisis. Ze gelden voor alle landen en alle mensen”, zegt wethouder Abdelhaq Jermoumi van Kansengelijkheid, Jeugd en Onderwijs. “In Leiden werken we als college van B&W ook aan verbeteringen voor Leidenaren voor een duurzamere toekomst.”

Op de vlag staan de zogenoemde ‘Sustainable Development Goals’ vermeld, waaronder verantwoorde consumptie en productie en het verminderen van ongelijkheid. Behalve gemeenten hijsen ook duurzame bedrijven en ministeries straks de duurzame-ontwikkelingsvlag.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) spelen gemeenten een voortrekkersrol in het realiseren van de doelen in Nederland. “Inmiddels maken meer dan 139 gemeenten werk van het behalen van deze doelen, waaraan Nederland zich op 25 september 2015 heeft gecommitteerd”, zo laat de VNG weten.

Enthousiasme
Om dit te laten zien, wordt jaarlijks een Vlaggendag georganiseerd, eventueel met activiteiten daaromheen. In 2022 startte het primair onderwijs in Leiden zijn deelname aan een langlopende pilot, waarbij de doelen in het lesprogramma worden opgenomen. Wethouder Jermoumi gaf toen blijk van zijn enthousiasme over een overeenkomst met de scholen daarover.

Advertentie

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij Onderwijs Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×