De eerste geïnteresseerden kwamen meteen al een kijkje nemen. (Foto's: Chris de Waard)

Maand van de Vrijwilliger van start bij Incluzio Leiden

In de stadskamer Leiden is woensdagmiddag de aftrap gegeven voor de ‘Maand van de Vrijwilliger‘. Na een welkomstwoord van welzijnswethouder Julius Terpstra en Lisa Oostdam van Incluzio was het vooral aan de aanwezigen om met elkaar in gesprek te gaan over de enorme diversiteit binnen het vrijwilligerswerk.

Langs een van de wanden van de Stadskamer heeft Incluzio een meterslange stellage neergezet met meer dan 150 verschillende vacatures. De keuze is reuze. Van het uitlaten van een hond voor iemand die dat zelf niet meer kan tot sporten met kinderen of penningmeester bij de Wereldwinkel Leiden. Ook Sleutelstad zelf kan hier en daar nog wel wat versterking gebruiken.

Chris de Waard ging naar de aftrap van de ‘Maand van de Vrijwilliger’ en sprak er achtereenvolgens met wethouder Terpstra, Lisa Oostdam van Incluzio, Hans Tebra van de Dierenambulance en Vogelasiel Regio Leiden en enkele potentiële vrijwilligers.

Ook bij Sleutelstad zelf is nog plek voor vrijwilligers bij de radio, tv of op de redactie.

Vrijwilligersvacatures
De hele maand september is de Stadskamer elke woensdag- en zaterdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur het domein van de vrijwilligerscoaches van Incluzio die bezoekers wegwijs kunnen maken. “Tijd voor iets nieuws”, is de slogan die we aan deze maand hebben gegeven”, vertelt Oostdam. De vacatures hangen niet alleen aan de muur van de Stadskamer, maar staan ook op de website www.leidenvrijwilligerswerk.nl van Incluzio.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×