(Foto's: Emile van Aelst).

Burgemeester Van der Velden bezoekt Issoria Hospice & Thuis

Sinds zijn aantreden begin september 2023 heeft burgemeester Peter van der Velden talloze organisaties, verenigingen, instanties en particulieren bezocht. Voor zijn vertrek uit Leiden vond hij het belangrijk om ook Hospice Issoria nog te bezoeken.

Van der Velden werd ontvangen door directeur Marco van der Ploeg en Petra Schmidt die er al vele jaren vrijwilliger is. Samen gaven ze uitleg over het werken in het Hospice. Uiteraard kwam ook de financiële situatie van het Hospice ter sprake en de steun die het huis krijgt van de Vrienden van Issoria, de TK Challenge en de Slag om Leiden. Issoria blijft het jammer vinden dat de gemeente Issoria als bedrijf ziet, waardoor de WOZ-waarde beduidend hoger wordt vastgesteld en daarmee ook de verschuldigde belasting. “Hierdoor gaat een gedeelte van steunacties rechtstreeks naar de gemeente”, zegt Van der Ploeg.

Uiteraard kreeg van der Velden een uitgebreide rondleiding door het pand. Normaal heeft Issoria een prachtige tuin, maar deze is op dit moment gedeeltelijk op de schop omdat er tien boorputten zijn ingegraven. Een pomp haalt op een diepte van 120 meter aardwarmte, waarmee in de toekomst het gebouw wordt verwarmd.

Na de rondleiding was er een kleine lunch waar ook familieleden van gasten in het Hospice bij aanschoven. Bij zijn vertrek ontving Van der Velden een tasje met informatie voor eventuele nieuwe vrijwilligers. “Mijn hart is er goed voor, maar gezien mijn nieuwe functie in Dordrecht gaat dat niet lukken”, aldus de burgemeester die over twee weken afzwaait in Leiden om aansluitend aan een nieuwe klus te beginnen: waarnemend burgemeester in Dordrecht.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×