(Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Leidse studenten maken College Tour podcast met Twan Huys

Oud Rusland-correspondent Iris de Graaf is te gast bij Twan Huys in de eerste editie van ‘College Tour, de podcast!‘ bij de Universiteit Leiden. Op maandagavond 9 september interviewt Twan Huys haar voor de eerste aflevering van vernieuwde versie van College Tour.

Presentator en journalist Huys is sinds 1 september lecturer aan de Universiteit Leiden. Hij slaat de handen ineen met hoogleraar Jaap de Jong en 33 masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media. Samen steken zij College Tour in een nieuw jasje. Ze maken een reeks interviews met gerenommeerde journalisten in podcastvorm. Tijdens de opnames krijgen studenten de mogelijkheid om vragen te stellen aan de gast.

De eerste gast, Iris de Graaf, was Rusland-correspondent tijdens de Russische invasie in Oekraïne, en heeft daarna noodgedwongen het land moeten verlaten. Sinds januari 2024 is ze presentator voor het NOS-journaal. “Dat ze nu onze eerste gast in College Tour, de podcast! mag zijn, is geweldig. Ze is met haar dappere optreden als correspondent in Moskou een groot voorbeeld voor studenten die een carrière als journalist ambiëren”, aldus een enthousiaste Twan Huys. Hij verheugt zich op een ijzersterke reeks interviews en de samenwerking met ambitieuze studenten.

Wie aanwezig wil zijn bij de gratis opnames van de eerste podcastaflevering en ook een brandende vraag wil stellen aan Iris de Graaf kan zich daarvoor aanmelden. De opname vindt plaats op 9 september in collegezaal 0.11 in het Lipsiusgebouw aan de Cleveringaplaats 1. De deuren zijn geopend van 18.00 tot 18.15 uur.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Onderwijs


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×