Maandag wordt onder andere gestaakt bij apotheken in Leiden. (Foto ter illustratie: Chris de Waard)

Personeel apotheken in Katwijk en Leiden legt werk neer

Personeel van apotheken gaat staken om een betere cao af te dwingen. De werkonderbrekingen worden in eerste instantie per regio gehouden, maar als dat te weinig oplevert, volgt er mogelijk ook een landelijke staking.

De eerste stakingsactie is komende maandagmiddag bij apotheken in de regio Katwijk en Leiden. Volgens onderhandelaar Albert Spieseke van vakbond CNV is het voor het eerst dat in apotheken wordt gestaakt.

Ultimatum
Sinds deze week worden in apotheken door het hele land al stiptheidsacties uitgevoerd. Dat betekent dat medewerkers precies pauzeren op de tijden die zijn afgesproken en de apotheken niet eerder openen of later sluiten dan waarvoor ze betaald krijgen. Oorzaak van die acties is een ultimatum dat de vakbonden aan de werkgevers hadden gesteld. Dat verliep op 31 augustus zonder dat er een goed aanbod op tafel kwam.

Stiptheidsacties
Volgens FNV-bestuurder Ralph Smeets hebben de stiptheidsacties nog niet geholpen. “Dus nu is het tijd voor fase 2: we gaan staken. Als ook de regionale stakingen geen beweging in de onderhandelingen brengen, is een landelijke staking een logische volgende stap.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×