Impressie van de nieuwe busverbinding tussen Leiden en Katwijk. (Foto's: PZH)

Aanleg R-net busbaan: over twee jaar elke vijf minuten een bus naar Katwijk

Over twee jaar moet het werk gereed zijn. Dan rijdt er over de deels vrijliggende R-net busbaan om de vijf minuten een bus van Leiden naar Katwijk en weer terug. Vrijdag werd symbolisch het startsein gegeven voor de werkzaamheden.

“Het wordt een soort metro op luchtbanden die de bereikbaarheid van Katwijk naar een hoger niveau tilt”, zegt gedeputeerde Frederik Zevenbergen. Het definitief ontwerp voor de plannen is ontwikkeld door de provincie en Boskalis, waarbij ook de gemeente Katwijk nauw betrokken was. Op verschillende plekken langs de N206 worden gelijk met de werkzaamheden aan de busbaan geluidsschermen geplaatst die de overlast voor omwonenden moet beperken.

Ook komen er een fietstunnel onder de N206 door, en een nieuwe fietsbrug, zodat er langs het traject een ‘doorfietsroute’ gerealiseerd wordt. “We zullen de komende twee jaar op momenten echt in de rommel zitten”, zegt de Katwijkse wethouder Gerard Mostert. “Maar ik heb er alle vertrouwen in dat er aan het eind een prachtig resultaat ligt.”

Feestje bij start van het werk. (Foto’s: PZH)

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×