De Discourse Dance is een avondvullend programma met Q&A en dansfeestje in de Wibar en bij de Nobel.

Discourse Dance voorstelling in Nobel en Wibar

Choreograaf en maker Sietske Stienstra probeert met haar performance ‘De Discourse Dance’ onderwerpen bespreekbaar te maken. De performance is een mix van dans, visuals en beats. Met deze vorm probeert ze de bezoeker mee te nemen in een wereld die misschien niet voor iedereen bekend is.

Stienstra geeft aan dat ze je met haar voorstelling wil meenemen en onderwerpen bespreekbaar maken. “Onderwerpen die niet soms niet makkelijk zijn zoals overprikkeling, werkdruk maar ook drank- en drugsgebruik.” Haar doel is niet om te oordelen, maar vooral om de discussie aan te gaan. Daarom maakt ook een vragenronde deel uit van de voorstelling. “En dan gaan bezoekers hopelijk met mij, maar ook onderling in gesprek.”

Stienstra benadrukt tijdens het interview bij Cultuur071 dat ze zich met haar voorstelling niet puur op studenten richt, maar dat het juist bedoeld is voor iedereen. “Het is een avond waar juist met je vader, moeder of zus naartoe kan gaan. Om eens op een andere manier te laten zien wat er speelt en achteraf een gesprek aan te gaan dat je normaal gesproken niet voert.”

De Discourse Dance is een avondvullend programma met Q&A en dansfeestje. Op 19 september in de Wibar en op 26 september in de Nobel. Op zaterdag 21 september wordt tijdens de Kunstroute bij Nieuwplaatz aan de Sumatrastraat ook een voorproefje van de voorstelling gegeven.

Sietske Stienmstra verteld bij Cultuur-71 over de performance ‘De Discourse Dance’ in Wibar (19 september) en Nobel (26 september).

Cultuur071 is het cultuurprogramma van Sleutelstad. Het wordt wekelijks op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur live uitgezonden vanuit de studio aan de Middelstegracht in Leiden en is dan te horen en zien via www.sleutelstad.tv. Het programma is na afloop terug te luisteren via www.sleutelstad.nl/uitzending-gemist.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×