Rogier van der Sande volgt in mei 2025 Rik Kamps op als voorzitter van de 3 October Vereeniging. (Foto: Marja Spiering)

Rogier van der Sande beoogd nieuwe voorzitter 3 October Vereeniging

Dijkgraaf Rogier van der Sande van het Hoogheemraadschap van Rijnland volgt tijdens de algemene ledenvergadering in mei 2025 Rik Kamps op als voorzitter van de 3 October Vereeniging. Tenminste, als de leden met die voordracht instemmen, maar dat zal wel goedkomen.

Tijdens de komende jubileumviering en de maanden erna zal Van der Sande meelopen met het bestuur en nader kennismaken met de vrijwilligers.

Tijdens de commissarissenavond, een vast vergadermoment voor alle commissies van de 3 October Vereeniging in de drukke maanden voorafgaand aan de viering, werd Rogier van der Sande voorgesteld. De huidige voorzitter Rik Kamps zal de komende viering voor de laatste keer optreden als voorzitter van de vereniging. Na twintig jaar neemt hij afscheid van het bestuur.

Rogier van der Sande, geboren in 1966, kwam in 1987 als student naar Leiden en woont hier nog altijd. Tegenwoordig met zijn vrouw en hun zoons. Hij is als bestuurder en toezichthouder al in vele Leidse organisaties actief geweest, zoals de Pieterskerk, het openbaar onderwijs, het Centrummanagement en Leiden Marketing. Van der Sande heeft Leidens Ontzet sinds zijn komst naar Leiden altijd gevierd, maar is nieuw binnen het bestuur van de 3 October Vereeniging.

Kamps is blij met zijn opvolger: “Rogier heeft een enorme staat van dienst in Leiden en de regio. Hij ziet als geen ander wat de waarde is van het Feest der Feesten én hij snapt wat ervoor nodig is om te zorgen dat we over 450 jaar nog steeds Leidens Ontzet kunnen vieren en herdenken.”

Van der Sande heeft zelf ook veel zin in zijn nieuwe functie: “In de loop der jaren heb ik heel wat bestuursleden en commissarissen van de Vereeniging leren kennen. Het is mooi om nu ook zelf een actieve bijdrage te kunnen leveren aan het organiseren van dit geweldige feest. En ik zie uit naar de kennismaking met de commissarissen en andere vrijwilligers van de Vereeniging, want uiteindelijk zijn zij de harde werkers die dit feest mogelijk maken.”

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×