Vlietland
Inwoners van de omliggende gemeenten protesteren al jaren tegen de plannen vakantiewoningen te bouwen in Vlietland. (Foto: Chris de Waard)

Burgerinitiatief Vlietland wint burgerparticipatieprijs

Het Burgerinitiatief Vlietland heeft de Burgerparticipatieprijs 2024, de Lodewijk van Vliet Award gewonnen. De prijs werd op 6 september uitgereikt door Lodewijk van Vliet. De overige drie genomineerde kanshebbers waren Energy Common Leidschendam-Voorburg, Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg en Zeynep Killi van de Stichting IBCE.

“Soms krijg je juist heel veel burgerparticipatie als je dat helemaal niet organiseert.” Het Burgerinitiatief Vlietland is zeer blij met de wisseltrofee, die elk jaar wordt uitgereikt door de BurgerKrachtCentrale voor de beste burgerparticipatie in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De Award is vernoemd naar Lodewijk van Vliet, voormalig raadslid en medeoprichter van de BurgerKrachtCentrale.

“De prijs is een steun in de rug voor de inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg, voor alle inspanningen die de afgelopen twee jaar zijn geleverd in de strijd voor een groen en open Vlietland”, aldus een woordvoerder van Burgerinitiatief Vlietland. Zo’n 17.000 mensen tekenden de petitie voor een groen en open Vlietland. “We werken nauw samen met de politiek en alle maatschappelijke partnerorganisaties. Wij realiseren ons dagelijks dat we alleen samen Vlietland groen en open kunnen houden.”

Oproep
Burgerparticipatie gaat over het voeren van de dialoog en het uitwisselen van verschillende perspectieven. Om samen tot rijkere inzichten te komen en daardoor betere oplossingen te kunnen bedenken. Burgerinitiatief Vlietland grijpt het winnen van de participatieprijs aan om de gemeente Leidschendam-Voorburg en de provincie Zuid-Holland op te roepen serieus en constructief met elkaar in gesprek te gaan over het behoud van een groen en open Vlietland. “Hoe kan het wel en wat is daarvoor nodig? Zo’n gesprek, tussen de wethouder Bianca Bremer en gedeputeerde Anne Koning, heeft tot onze grote verwondering en frustratie – tot op heden nog nooit plaatsgevonden.”

Alternatief plan
“We vragen Bremer en Koning daarom om samen de haalbaarheid van het alternatieve plan van de ChristenUnie Leidschendam-Voorburg te onderzoeken en om samen de weg vooruit te vinden in dit dossier. De gemeente Leidschendam-Voorburg mag trots zijn op de vele mooie burgerinitiatieven in de gemeente, met allemaal mensen die elkaar de hand reiken en met hart en ziel dagelijks het onmogelijke mogelijk maken.”

 

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×