(Foto: Regio15)

Burgemeester na explosie: blijf incidenten Indische Buurt melden

Burgemeester Jaensch van Oegstgeest roept inwoners op om incidenten in de buurt te blijven melden via meldingsapp Fixi en bij de politie. Hij richt zich daarbij vooral op bewoners van de Indische buurt. “Mensen melden soms iets en denken dan dat alle incidenten daarna door ons vanzelf opgemerkt worden, maar dat is niet zo.”

Na de explosie bij een woning in de Javastraat in de buurt werd duidelijk dat er al langer een gevoel van onveiligheid in de buurt speelt. Zo kwamen er onder meer meldingen binnen over het dealen van drugs. “Op alle meldingen die eerder binnenkwamen, is geacteerd”, aldus de burgemeester. “Maar na de explosie blijkt uit gesprekken dat er nog meer speelt dat niet gemeld wordt.”

Burgemeester Jaensch in gesprek met verslaggever Jan Frensen

Meldingen
Uit gesprekken die de gemeente na de explosie heeft gevoerd met bewoners bleek al een aantal aandachtpunten. Eerder werd naar aanleiding daarvan al bekend dat de gemeente daarom hoog riet gaat maaien en de lantaarnpalen bij het park aan de Surinamestraat gaat vervangen.

In oktober wordt er ook nog een buurtbijeenkomst georganiseerd. Iedereen die zich zorgen maakt kan zich daar door de gemeente laten bijpraten.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×