(Foto's: Carola en Linda Mooijman)

Jubilerend zwembad sluit seizoen weer af met hondenzwemmen

Het is zo langzamerhand een traditie geworden in zwembad Haasbroek in Zoeterwoude. Op de laatste dag dat het buitenbad is geopend, mogen baasjes er met hun hond komen zwemmen. Even dreigde het gisteren niet door te gaan vanwege de slechte weersvoorspellingen, maar het klaarde net op tijd op.

Een officieel momentje was toen net achter de rug. Sportwethouder Angelique Beekhuizen onthulde namelijk samen met een aantal leden van de kindergemeenteraad een plaquette met daarop ’50 jaar zwembad Haasbroek’. De kindergemeenteraad adviseerde de gemeente om geld beschikbaar te stellen voor een waterloopmat. Die is inmiddels aangeschaft en kan op momenten dat het niet al te druk is in het  zwembad worden gelegd.

De komende periode worden er verschillende werkzaamheden aan het zwembad uitgevoerd, zodat het buitenbad weer klaar is voor het volgende zwemseizoen.

De plaquette voor een halve eeuw zwembad Haasbroek werd woensdagmiddag onthuld. De laatste naam op het bordje is die van hoofdbadmeester Wim Siera die dit seizoen met pensioen is gegaan.

Compenseren
Omdat het zwembad dit jaar vanwege personeelstekort een week dicht is geweest, heeft de gemeente het nu een paar dagen langer opgehouden. “Helaas kunnen we het mooie weer van die week niet terugbrengen, maar zo konden we die week wel enigszins compenseren.” Abonnementhouders krijgen op vertoon van hun kaart van 2024 twee dagkaarten voor volgend jaar. Bij de start van het nieuwe zwemseizoen kunnen ze deze inruilen.

Hondenzwemmen

De leukste dag voor hondenbezitters is elk jaar de dag waarop het seizoen weer wordt afgesloten. Dan mogen de honden met hun baasjes mee het water in. Dit keer waren er twaalf honden die hun baasje zover hadden gekregen. De rest vond het weer waarschijnlijk net even te slecht. Er waren dan ook meer honden dan baasjes in het zwembad. Twee Labradors gingen als eerste het water in en na een minuut of tien volgden nog een stuk of tien honden.

Advertentie

Link in Bio Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×