(Foto's: Emile van Aelst en Chris de Waard)

Leidens Ontzet Dahlia gedoopt, maar nog niet beschikbaar

De 3 October Vereeniging heeft iets nieuws voor Leiden geregeld. Een dahlia. Niet zomaar eentje, maar een rood-witte. De bloem is donderdag door het bestuur van de 3 October Vereeniging gedoopt bij kwekerij Bokaflow in Voorhout.

Speciaal voor de bijzondere gelegenheid waren de bestuursleden Annette Los en Lodewijk Wisse naar Voorhout afgereisd om de bijzondere rood-witte bloem midden in het veld met kweker Joey van den Bosch officieel te dopen. Dat gebeurde door de dahlia in de Leidse kleuren met echte champagne te overgieten.

Relief
De naam van de bloem is voor de internationale markt ‘Relief of Leiden’. In goed Nederlands betekent dat ‘Leidens Ontzet’. Die naam is niet zomaar verzonnen, maar is vanaf nu vastgelegd in een officieel register. Er hoort ook een certificaat bij.

Vensterbank
Leidenaren kunnen de rood-witte dahlia rond drie oktober nog niet massaal in de vensterbank zetten. Daarvoor zijn er nu nog te weinig beschikbaar. De kweker zet nu eerst in op zaadvermeerdering om in de toekomst wel aan een grote vraag te kunnen voldoen.

Advertentie

Economie Leiden Link in Bio Maatschappij Regio Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×