Sweetwood Orangcello is het nieuwste drankje uit onze regio. (Foto: Sleutelstad)

Zoeterwoude heeft iets nieuws: Sweetwood Orangcello

Er was al Leidse Limoncello, officieel Leidsche Limo, maar nu heeft ook Zoeterwoude een eigen drankje op basis van citrusschillen: Sweetwood Orangcello.

Bas van Dijk en Arno Koot uit Zoeterwoude zijn de oprichters van Sweetwood Orangcello. Een sinaasappellikeur, gemaakt van biologische sinaasappels. Het duo is na vier jaar hobbyen nu ook echt een bedrijf begonnen rond het drankje. “In mei stonden wij voor het eerst op de Lentemarkt in Zoeterwoude Dorp”, vertelt Bas van Dijk. “En inmiddels liggen we al bij tien slijterijen in de regio.”

Het begon dus als hobby en op de vraag van Sleutelstad dj Sven Brandenburg hoe het allemaal begon, antwoorden Bas en Arno in koor: “Schillen!” Na het schillen van de sinaasappels, worden de schillen geweekt in pure alcohol van 96 procent. Vervolgens worden de schillen eruit gezeefd en wat overblijft wordt gemengd met water, suiker en uiteraard wat geheime ingrediënten. Ook over de verhouding ervan wil het duo niets kwijt, want dat is natuurlijk concurrentiegevoelige informatie.

Sven Brandenburg in gesprek met de bedenkers van Sweetwood Orangcello.

De Vrijdagavond met Sven hoor je elke vrijdagavond op Sleutelstad tussen 21.00 en 23.00 uur vanuit de studio aan de Middelstegracht in Leiden. Het programma is dan te horen en zien via www.sleutelstad.tv, maar ook te beluisteren via de playknop op deze website of een van de vele radio-app’s voor de mobiele telefoon. Het programma is na afloop terug te luisteren via www.sleutelstad.nl/uitzending-gemist.

Advertentie

Economie Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×