Veerle Sloof is de nieuwe stadsfotograaf van Leiden. (Video: Jan Frensen, Foto's: Emile van Aelst)

Veerle Sloof nieuwe stadsfotograaf Leiden

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van Stichting Stadsfotograaf Leiden heeft burgemeester Peter van der Velden vrijdagmiddag Veerle Sloof bekendgemaakt als nieuwe stadsfotograaf van de stad. Sloof gaat het komende jaar de stad en regio in en publiceert wekelijks een foto in het Leidsch Dagblad.

Sloof is de twaalfde stadsfotograaf. Meestal kiest de fotograaf zelf een onderwerp en selecteert de organisatie de fotograaf met het beste idee. Dit jaar ging het iets anders. Vanwege 450 jaar Leidens Ontzet en 450 jaar Universiteit Leiden, besloot de Stichting Stadsfotograaf Leiden het thema Feest mee te geven.

Voorbereiding
Binnen dat thema waren fotografen vrij een creatieve invulling te geven. Sloof kwam bij het selectiecomité als favoriet uit de bus. Haar idee om bij de voorbereiding van feestjes langs te gaan, kon de stichting het meest bekoren.

“Ik heb altijd heel veel voorpret bij feestjes”, vertelt Sloof aan Sleutelstad. “Ik ben dan ook altijd degene die het cadeautje kiest, de taart bakt, of kiest waar we uit eten gaan. Die voorpret wil ik graag laten zien.” Om dat in beeld te brengen gaat Sloof langs bij grote evenementen én bij kleine feestjes. De fotograaf is nog op zoek naar leuke feestjes, dus wie er een weet kan contact opnemen met de Stichting Stadsfotograaf Leiden.

Pauze
Sloof is freelance fotograaf en docent fotografie en volgt Rosalie van der Does op, die het afgelopen jaar in totaal 53 foto’s met bijbehorend verhaal publiceerde. Zij deed dat in het thema ‘pauzeplekken’.

De foto’s van de stadsfotograaf zijn wekelijks op vrijdag te bewonderen in het hart van het Leidsch Dagblad en op de Instagrampagina van de Stadsfotograaf.

Advertentie

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×