ZZ Leiden verliest eerste competitiewedstrijd. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden verliest thuis eerste competitiewedstrijd

De eerste competitiewedstrijd pakte voor Zorg en Zekerheid Leiden niet goed uit. Op zaterdagavond was de Belgische club House of Talents Spurs Kortrijk net een maatje te groot. Vooral in de eerste helft werd Leiden overklast. Na een inhaalactie van het team van coach Doug Spradley werd het toch nog spannend, maar verloor Leiden met 84-86.

Eerder in de week had ZZ Leiden nog ruim gewonnen van Heroes Den Bosch, maar daar kon de Leidse formatie zaterdagavond geen goed vervolg aan geven. Na het eerste kwart stond ZZ Leiden met 19-29 achter tegen de Belgen. Het gat liep zelfs op naar 17 punten voordat de Leidse ploeg zich wat meer liet zien. In de slotfase leek Zorg en Zekerheid Leiden alsnog aan het langste eind te trekken, maar de wedstrijd werd in de slotseconden in het voordeel van Kortrijk beslist.

Publiek
ZZ Leiden liep in het eerste kwart al snel achter de feiten aan en dat kwam op een achterstand van tien punten te staan. Bij rust was het 37-44. Uiteindelijk ging Leiden in de tweede helft beter verdedigen en werd er ook meer zelf gescoord. Het publiek moedigde de thuisploeg steeds fel aan en dat leverde succes op. ZZ Leiden kwam zelfs even op een kleine voorsprong. Maar de driepunters van Belgische kant brachten de House of Talents Spurs langszij. Een time-out met minder dan een seconde op de klok, kon geen redding meer brengen. Kortrijk pakte de winst.