Mo Bedick tijdens show in Nobel. (Foto: Par Pa)

Donderdag spelen 25 bands tijdens Popronde Leiden

Popronde komt er weer aan. Het landelijk reizende festival vindt ieder najaar in de periode van september tot en met november plaats in een veertigtal steden door het hele land. Van Leeuwarden tot Middelburg, van Venlo tot Alkmaar en van Deventer tot Leiden.

Leiden is zoals elk jaar al vroeg in de serie aan de beurt. Dit jaar op donderdag 19 september vanaf 19.30 uur tot aan het afsluitende feest in de Nobel.

Om mee te mogen doen, moeten muzikanten zich vooraf aanmelden. Uit duizend aanmeldingen zijn er dit jaar honderd overgebleven. Timo van den Berg, de coördinator van Popronde Leiden, gaat daarna aan de slag om deze acts een plek te geven in de stad. Voor de editie van 2024 is er uiteindelijk voor 25 acts een plek gevonden. Van der Berg vertelt heel tevreden te zijn met de selectie van dit jaar. “We hebben hiphop, beetje rock, Nederlandstalig, een beetje country. Kortom van alles wat.”

Kroeze en Francken spelen in Mo Bedick een band met Leidse roots. Vanwege deze Leidse link mogen ze niet in hun eigen stad spelen. Dit is een regel vanuit de Popronde om artiesten juist eens buiten te stad te laten spelen. Voor Mo Bedick wachten optredens in onder andere Leeuwarden, Delft en Rotterdam. Kroeze en Francken kijken er naar uit om te spelen, zeker ook omdat het vaak op andere plekken is dan in een reguliere popzaal. Kroeze is heel benieuwd naar hun show in een kledingzaak. Ondanks dat ze zelf dus niet in Leiden spelen, gaan ze donderdag wel kijken in de stad.

Van den Berg geeft nog wat tips voor de komende editie waarbij hij Jean Jacques, ZWARTEWATER, 32elephants, Solpower, Gespuys en Cardigan Inn aanraadt.

Donderdag 19 september start de avond om 19.30 uur. Bekijk het volledige programma op de website van Popronde.

Timo van den Berg, coördinator van Popronde Leiden, is in de studio met Florian Kroeze en Cors Francken van de band Mo Bedick.

Advertentie

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×