Coalitie en oppositie staken samen de handen uit de mouwen. (Foto: Voorschotense Krant)

Voorschotense raadsleden steken de handen uit de mouwen

De gemeenteraad vond de plannen voor het centrum prachtig maar het duurt wel lang voor ze uitgevoerd worden. Onder aanvoering van GroenLinks raadslid Conny van der Krogt nam een aantal raadsleden het heft daarom in eigen handen. Maandagavond ‘wipten’ ze 176 tegels en dinsdag komen de plantjes er in.

“Ik ben van nature nogal ongeduldig”, lacht Conny van der Krogt. “De centrumplannen worden volgend jaar pas uitgevoerd. Ik vond dat we zelf ook maar eens iets moesten doen.” Naast Conny waren er acht raadsleden van diverse partijen die de handen uit de mouwen staken. “Een mooie opkomst toch? En hoe bijzonder dat we dit samen doen, coalitie en oppositie, om het dorp te vergroenen. Tegelijkertijd kunnen we bijdragen aan het NK Tegelwippen.”

Conny van der Krogt praat met Marjolein Altena

De schoppen lagen klaar en het ‘Uitvoerend Bedrijf’ van de gemeente Voorschoten kwam met een auto om de tegels af te voeren. “Die worden overigens elders in het dorp hergebruikt”, weet Van der Krogt. “Ze gaan niet weg.” Welke plantjes er in komen, weet ook zij nog niet. “Daar gaat de afdeling groen over.”

Meer acties
Gaat ze nog vaker de handen uit de mouwen steken? “Nou misschien wel. Ik ben echt heel blij dat er zoveel raadsleden meedoen. Dat smaakt naar meer.”

Tevreden
Ook wethouder Schokker was tevreden. “Dit is een hele goede actie en dit draagt sowieso bij aan het NK Tegelwippen. Als de raad op deze manier nog meer tegels gaat wippen, ben ik daar alleen maar voor.”

Wethouder Hubert Schokker is tevreden

Verwacht hij meer acties? “We hebben natuurlijk een heel centrumplan en vergroening is daar een onderdeel van. Ik heb geen idee wat de raadsleden willen, maar dit is alvast een mooi initiatief.”

Advertentie

Duurzaamheid Politiek Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×