De gemeente gaat in de Antoniuskerk aan de Boshuizerlaan per direct zeventig tot tachtig asielzoekers opvangen. (Foto: Chris de Waard)

Antoniuskerk ingezet voor tijdelijke opvang asielzoekers

De gemeente Leiden heeft besloten om voor een korte periode asielzoekers op te vangen die op dit moment niet terecht kunnen in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

“Om de benarde situatie van asielzoekers in het aanmeldcentrum wat te verlichten, heeft het college besloten om per direct zo’n zeventig tot tachtig asielzoekers tijdelijk onderdak te bieden in de Antoniuskerk aan de Boshuizerlaan in Leiden Zuidwest”, laat wethouder Julius Terpstra aan Sleutelstad weten.

Nieuws071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Julius Terpstra over noodopvang asielzoekers.

Het gaat volgens de gemeente om een sobere opvang voor een periode van twee tot drie weken. Terpstra: “Als gemeente Leiden zijn we blij met de openstelling van deze locatie door het bestuur van de Antoniuskerk, de Katholieke parochie HH Petrus en Paulus.” Over enkele weken gaat deze groep asielzoekers naar een opvanglocatie in de gemeente Utrecht.

De exploitatie van de tijdelijke noodopvang wordt verzorgd door het COA. Er worden momenteel bedden en sanitair geplaatst. “We hebben besloten hier als gemeente Leiden medewerking aan te verlenen, zodat de asielzoekers niet in Ter Apel buiten hoeven te overnachten,” aldus Terpstra.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×