(Foto: Politie)

Gerichte politiecontrole fatbikes: bij meer dan helft iets mis

De politie heeft eerder deze maand een dag lang met meerdere agenten op verschillende locatie fatbikes en de bestuurders daarvan gecontroleerd. “Wij zien steeds vaker dat het fout gaat op de fatbikes”, zegt een politiewoordvoerder. “De fatbikes zijn bijvoorbeeld opgevoerd of hebben een gashendel.”

Voor de politie is het reden om vaker fatbikecontroles te houden. Ook ondernemers in winkelstraten klagen steen en been vanwege overlast en de Leidse PvdA en CDA stelde”n onlangs schriftelijke vragen en willen een einde aan de overlast van dikke fietsen in Leiden.

In totaal heeft de politie bij de controle zo’n honderd fatbikes gecontroleerd. Twee werden er meteen in beslag genomen en bekeurd, zeven kregen een boete vanwege slechte remmen en vijf omdat er een gashendel was aangebracht.

Daarnaast werden er nog veertig bekeuringen uitgeschreven voor fietsen met een telefoon in de hand. Een ‘geintje’ dat de overtreder 160,00 euro kost. Twee bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×