Incluzio Leiden: "Bijna de helft van de volwassenen in Nederland geeft aan zich eenzaam te voelen." (Afbeelding ter illustratie, Pixabay)

Incluzio Leiden doet mee aan Week tegen Eenzaamheid

Van 26 september tot en met 2 oktober vindt de landelijke Week tegen Eenzaamheid plaats. Door het hele land zijn er activiteiten die ontmoeting en contact bevorderen. Ook Incluzio Leiden doet daaraan mee met speciale acties in de wijken.

Voor veel mensen is het lastig om eenzaamheid bespreekbaar te maken, vaak door gevoelens van schaamte. “Je staat er echter niet alleen voor,” zegt Lois Kreber, projectleider bij Incluzio Leiden, dat met buurtteams het welzijnsprogramma voor volwassenen en ouderen in de stad verzorgt. “Het is belangrijk om te beseffen dat eenzaamheid veel mensen treft en dat er hulp is. We nodigen iedereen uit om mee te doen aan onze activiteiten, die heel laagdrempelig en vaak kosteloos zijn. Ons doel is echt om samen stappen te zetten om eenzaamheid te verminderen.”

Incluzio Leiden zet zich dagelijks al in om eenzaamheid te bestrijden. Dat doet het onder meer via het Signaalpunt Eenzaamheid. Inwoners kunnen daar anoniem een melding doen over iemand waarvan zij vermoeden dat hij of zij zich eenzaam voelt. “Het is ook mogelijk om voor jezelf een melding te maken”, laat Incluzio Leiden weten. “Na ontvangst van de melding nemen we contact op om samen naar oplossingen te zoeken.”

Speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid wijst de welzijnsorganisatie op een ‘Walk and Talk-wandeling’ in de wijk Bos en Gasthuis, met aansluitend een kopje koffie of thee, de spelletjesmiddag in Huis van de Buurt Het Gebouw en de gratis wijklunch in de Stevenshof.

Groeiend probleem
De Week tegen Eenzaamheid maakt deel uit van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eenzaamheid is een groeiend probleem in Nederland. Incluzio Leiden zegt dat maar liefst 47 procent van de volwassenen aangeeft zich eenzaam te voelen. Elf procent ervaart dat als ernstig.

(Foto: Incluzio Leiden)

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×