De Week van de Lunchwandeling begon maandag 16 september in de Merenwijk. (Foto's: Gerry van Bakel)

Lunchwandeling: kennismaken, omgeving verkennen en nog gezond ook

In het Jaar van de Voetganger kan het begrip lunchwandeling niet ontbreken. Dat bedacht ook de gemeente Leiden. Deze week wordt er elke dag gewandeld vanuit een ander bedrijventerrein in de stad. Om kennis te maken met andere ondernemers en omdat even de benen strekken een goede onderbreking is.

Op de eerste lunchwandeling op het bedrijventerrein in de Merenwijk naast de molen, komen zo’n vijftien deelnemers af. Sommige bedrijven zijn wel met vier vertegenwoordigd. Maar meewandelen is geen must. Corneel Barendse van het gelijknamige installatiebedrijf wandelt zelf elke dag. “De mensen die bij ons op kantoor werken kunnen altijd tijdens de lunch gaan wandelen.” Zelf ziet hij het als een goede gelegenheid om te netwerken.”

Een reportage over de Week van de Lunchwandeling van verslaggeefster Gerry van Bakel.

Dat geldt ook voor Inge van der Smaal, praktijkassistente van fysiotherapiepraktijk Van de Kaay. “Leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Beetje socializen. En wandelen is natuurlijk heel gezond, maar dat weet iedereen.” Voor Rick van Ruitenburg van Matrix Frame is de eerste keer dat hij een wandeling maakt tijdens de lunch, maar hij ziet het als een goede gewoonte. “Ik ken wel veel ondernemers hier op het terrein van gezicht, maar het is goed om mensen te spreken.”

Hondendrollen
Marnix Zwart is de parkmanager van het bedrijventerrein en uiteraard deelnemer aan de lunchwandeling. Een aantal wandelaars denkt dat hij het evenement georganiseerd heeft. Maar Zwart verwijst hen graag door naar de gemeenteambtenaren. Voor Zwart komt er veel bij elkaar tijdens zo’n lunchwandeling. “Als ondernemersvereniging willen we graag dat mensen elkaar leren kennen, ontdekken wat ze samen kunnen bereiken door samen te werken en ook hun omgeving zien.” En dat gebeurt allemaal tijdens een lunchwandeling. Iedereen wijst elkaar op de paar hondendrollen die het smalle voetpad ontsieren.

Krentenbollen
De gemeente heeft op de parkeerplaats van de bouwmarkt Gamma een kraam neergezet met broodjes, krentenbollen en flesjes water. Iedere deelnemer krijgt een naambordje aan een koord mee en de wandeling begint met een voorstelrondje. De boodschap is duidelijk: praat met elkaar, maak kennis en blijf geen vreemden.

Het goede weer zorgt voor een hoge opkomst. Beter in ieder geval dan het aantal dat vooraf was aangemeld. Organisator Ashley Speel van de gemeente Leiden is er blij mee. “We willen dit jaar de voetganger in het zonnetje zetten. En met de mooie weer is wandelen in de lunchpauze een goed idee. Met dat weer hebben we natuurlijk geluk, je weet het nooit in september.” En misschien wordt de Week van de Lunchwandeling een terugkerend fenomeen.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×