Nienke Ledegang in de Nieuws071 studio van Sleutelstad. (Foto: Sleutelstad)

3 October-krant blijvende herinnering aan 450 jaar Leidens Ontzet

In het jubileumjaar van Leidens Ontzet heeft de 3 October Vereeniging fors uitgepakt met de rood-witte versieringen in de stad. En als straks, een dag na het feest de stad weer wordt opgeruimd, moet een speciale 3 October-krant de herinnering aan het jubileumjaar levend houden.

“De extra versieringen in de stad zijn bedacht door de mensen die in de jubileumcommissie zitten”, vertelt Nienke Ledegang, lid van de jubileumcommissie. “En ik zat daar zo eens naar te luisteren en ook mee te denken. Het zijn ook allemaal zulke leuke verhalen en ook veel initiatieven vanuit de stad waarvan ik dacht: dit is gewoon heel erg leuk.” Het idee om die verhalen te bundelen is toen bedacht en is er gekeken naar de mogelijkheden. “En dat is de krant geworden.”

Het idee van de krant krijgt steeds verder vorm. “We kregen ook de Universiteit Leiden mee die ook een pagina in de krant hebben en op die manier ook een steentje bijdragen”, vertelt Ledegang. “Een hele belangrijke bijdrage kregen we van het Leids Media Fonds. Zij stelde geld beschikbaar om Leidse fotografen de foto’s voor de krant te kunnen laten maken.”

“Studenten van de Universiteit die de opleiding journalistiek en nieuwe media doen, maken bijdragen in de krant”, gaat Ledegang verder. “Daarnaast kregen we ook van een heleboel Leidse journalisten een bijdrage voor de 3 October-krant.” Ledegang gaat niet alles verklappen. “Zo is het een soort boeket geworden aan verhalen van wat ons allemaal te wachten staat deze speciale 3 oktober.”

De 3 October-krant is deze week in heel Leiden huis-aan-huis verspreid. Ook is de krant verspreid in Voorschoten, een deel van Oegstgeest, Leiderdorp en Zoeterwoude. De 3 October-krant is ook op te halen in het stadhuis, het stadskantoor en bij het servicepunt van de 3 October Vereeniging.

Nieuws071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Nienke Ledegang van de jubileumcommissie van de 3 October Vereeniging.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×