Cast van de Nieuwe Geuzen
Cast en regisseur van de musical. Achterste rij vlnr: Loek Roelofsen, Thomas Verburg, Astrid Frens, Verena Postma, Tamara Dickhoff-Esser. Voorste rij: Rosa Baaten, Boaz van Gent, Jad Kamal. (Foto: Willem ten Teije)

Musical over nieuwe Leidse helden op Garenmarktplein

Rosa Baaten (11) en Willem den Teije (42) vertellen over de spectaculaire productie waar ze allebei aan meedoen: de musical De Nieuwe Geuzen. Op 26 en 27 september is die te zien en te horen op het Garenmarktplein in Leiden. Wegens grote belangstelling voor de musical komt er een extra voorstelling op zaterdag 28 september om 19.30 uur.

De voorstelling maakt deel uit van de viering van 450 jaar Leidens Ontzet. “Maar het is een hedendaags verhaal”, zegt Willem den Teije. Hij is medebedenker, scenarioschrijver, medecomponist en coproducent van de musical. “Het idee is dat iedereen zich kan identificeren met het verhaal. Ook nieuwkomers in de stad.”

Hedendaagse helden dus. Vier kinderen die proberen te verhinderen dat iemand de 3 oktoberviering verpest door sabotage van het reuzenrad. Het belooft een razendspannende voorstelling te worden. Met leuke liedjes, die hopelijk tot het Leidse repertoire gaan behoren, zoals ‘In vuur en vlam’.

Een van de hoofdrolspelers is Rosa Baaten. Zij speelt Fleur, een druk en heel sociaal meisje. “Ze is nog wel wat drukker dan ik van mezelf ben. De repetities waren leuk, al kwam er na de zomer wel wat meer stress bij omdat ik veel uit het hoofd moest leren”, vertelt Rosa bij  Cultuur071.

Het scenario van de musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark van Egmond en Lisanne Brouwer, met illustraties van Anna June. Dat boek wordt feestelijk gepresenteerd op 18 september om 13.00 uur, in BplusC in de Nieuwstraat.

De voorstellingen zijn op donderdag- en vrijdagavond 26 en 27 september, van 19.30 tot ongeveer 20.45 uur. Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of vier, vijf.

Wegens succes komt er een extra voorstelling op zaterdag 28 september om 19.30 uur. Gratis tickets te krijgen op www.3october.nl en in de app van de 3 October Vereeniging. Tickets zijn gratis maar je moet wél reserveren. Wacht niet te lang, want het gaat hard. De voorstelling op donderdag 26 september wordt live door Sleutelstad uitgezonden.

Hoofdrolspeler Rosa Baaten en bedenker Willem den Teije vertellen bij Cultuur071 over de musical De Nieuwe Geuzen.

Advertentie

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×