(Foto: Chris de Waard)

Open Energiedag op twee locaties in Zoeterwoude

De Open Energiedag van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) wordt op zaterdag 21 september gehouden en ook in onze regio zijn daarom enkele bijzondere activiteiten.

Zo kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan De Watergeuzen in Zoeterwoude. Dat zijn de grote windmolens die in een weiland langs de A4 staan. Tussen 10.00 en 16.00 uur staan de mensen van de regionale energiecoöperatie ‘Rijnland Energie’ bezoekers met koffie en thee op te wachten op het Groene Hartplein in Zoeterwoude.

Daarna lopen de bezoekers door de weilanden in een kwartiertje naar de molens, waar uitleg wordt gegeven over de werking. Om 15.00 uur worden daar ook de namen onthuld van alle windmolenaars. Dat zijn er zo’n zeshonderd die eerder via certificaten de aanschaf van de twee molens mogelijk maakten.

Verduurzamingsoplossingen
Bezoekers aan de windmolens kunnen hun bezoek combineren met een tweede initiatief in Zoeterwoude. Ook het Duurzaamheidscentrum Zoeterwoude aan de Productieweg 6 op bedrijventerrein de Grote Polder opent zaterdag de deuren voor het publiek. Daar is te zien, voelen en beleven wat er op het gebied van verduurzamen, energiebesparing en slimmer wonen mogelijk is. In de showroom hangen airco’s, infraroodpanelen, een PVT installatie en warmtepompen. Ook zijn er verduurzamingsoplossingen voor de kleine(re) portemonnee.

Advertentie

Duurzaamheid Regio Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×