Bert de Jeu en Esmeralda Mooyman snijden de eerste mega 3 October tompouce aan. Johan van Maanen (Bakker Van Maanen), Bettina van Klaveren, Thea van Kooperen en Frouke de Jong kijken toe. (Foto: Emile van Aelst)

3 October-tompoucen en 3 October-wijn – ontzettend lekker

Vanaf maandag zijn er speciale 3 October-tompoucen verkrijgbaar in de winkels van Bakker van Maanen in Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Voorschoten. Voor iedere verkochte 3 October tompouce schenkt Van Maanen 25 cent aan de 3 October Vereeniging. Dit geld zal ten goede komen aan ‘3 October on tour’.

Dat is het evenement waarbij de 3 October Vereeniging het feest van Leidens Ontzet naar twee bekende locaties voor mensen met een beperking brengt: Swetterhage en VTV. De aftrap van de tompoucen-actie was daarom in Swetterhage in Zoeterwoude, waar Bert de Jeu en Esmeralda Mooyman een XL-variant aansneden.

3 October-wijn
Voor het derde jaar op rij is er ook een 3 October-wijn gekozen. Dit jaar waren er bijna zestig deelnemers aan de hutspotmaaltijd, waarbij de keuze kon worden gemaakt uit drie bijpassende wijnen. Meerderheid van stemmen kreeg ‘The Old Brick Factory’, een rode wijn uit La Mancha. “Spaanse wijn klinkt misschien vreemd, de hutspot die gevonden werd buiten de stadsmuren was natuurlijk ook Spaans. Dus de kans is groot dat de legerleiding ook Spaanse wijn dronk”, aldus de 3 October Vereeniging. De wijn is te koop bij La Bordelaise aan de Nieuwe Rijn en bij Noordman Wijnwinkel aan de Haagweg in Leiden. Van iedere fles wijn gaat er een bedrag naar de 3 October Vereeniging.

 

Advertentie

Economie Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×