Groepjes deelnemers komen na een stevige wandeling aan bij het Garenmarktplein. (Foto's Garenmarktplein: Chris de Waard, routefoto's: Jeroen Maters)

Zonnige wandeleditie van 100Bruggenloop trekt door Leiden

In de stralende zon wandelden enkele duizenden mensen vandaag door Leiden tijdens de derde editie van de 100Bruggenloop. Het was dan ook lekker wandelweer en morgen lijkt het weer zich aan te passen aan het dan hogere tempo van de hardloopversie.

“Het wordt dan net wat minder warm en er is ook wat meer bewolking”, weet mede-organisator Frank van Leeuwen. “Bovendien beginnen we vroeg, dus tegen de tijd dat het ’s middags wel warmer wordt is iedereen al weer terug.”

Start en finish van de 100Bruggenwandeling waren zaterdag dus op het Garenmarktplein. De hardlopers starten morgen op de Vismarkt bij het Leidse stadhuis. Daar komen ze na 19.5 kilometer ook weer binnen. bij de Garenmarkt worden dan de laatste voorbereidingen getroffen voor de Pleintaptoe die vanaf 14.00 uur live te zien is via RTV Katwijk en Sleutelstad die voor deze speciale jubileumviering van 450 jaar 3 October de handen ineen hebben geslagen.

Advertentie

Leiden Link in Bio Maatschappij Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×