Aaron Cook maakte de beslissende score in de tweede verlenging. (Foto: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden grijpt op laatste moment winst in Den Helder

Tot tweemaal toe moest er zaterdag verlengd worden in de kop van Noord-Holland, voordat Zorg en Zekerheid Leiden Basketball de eerste competitiewinst wist te verzilveren. Den Helder Suns maakte het de ploeg van coach Spradley knap moeilijk. Maar Leiden trok nipt aan het langste eind met 79-80.

De eerste helft liep landskampioen ZZ Leiden achter de feiten aan. De ploeg van oud-ZZ Leiden coach Paul Vervaeck liet zien dit seizoen serieus mee te willen doen. En dat lukte goed. Pas na drie kwarten kwam Leiden op gelijke hoogte met Den Helder.

Een punt
En die gelijke stand kwam steeds terug. Na de reguliere speeltijd was het 61-61. De eerste verlenging leverde weinig punten op en bracht geen beslissing, 68-68. Aan het einde van die tweede verlenging pakte Leiden op het juiste moment een minieme voorsprong. Een punt verschil was genoeg om toch de winst mee naar huis te nemen.

Zaterdag 28 september speelt ZZ Leiden thuis tegen Stella Artois Leuven Bears. Wedstrijd in Sportcomplex 1574 begint om 20.00 uur.

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×