(Foto: Chris de Waard)

Leiderdorp wil nog dit jaar permanente locatie voor opvang asielzoekers kiezen

De gemeente Leiderdorp heeft een aantal locaties in beeld die langdurig kunnen dienen voor de opvang van asielzoekers. Een definitieve plek is nog niet vastgesteld. Dat blijkt uit de informatie van de Leiderdorpse asielplannen die via de Regionale Regietafel (RRT) naar de provincie Zuid-Holland zijn gestuurd. De RRT is het bestuurlijk overlegorgaan dat voor Holland Rijnland de inzet voor de spreidingswet coördineert.

“De gemeente Leiderdorp zet in op een duurzame en kwalitatief goede asielopvanglocatie voor 173 personen”, zo laat de gemeente weten. Leiderdorp wil nog dit jaar een besluit nemen over de beste locatie om zo’n azc te realiseren. “Omdat er nog onderhandeld wordt over mogelijke locaties, kunnen nog geen openbare mededelingen gedaan worden over welke locaties momenteel onderzocht worden.”

De 173 vluchtelingen aan wie Leiderdorp volgens de verplichtingen die voortvloeien uit de spreidingswet opvang moet bieden, kunnen sowieso tot uiterlijk 1 februari 2026 terecht in de tijdelijke opvanglocatie in de Power City Church. Eerder verlengde de gemeente die termijn al tot 1 juli 2025.

De gemeente Leiderdorp wil inzetten op een duurzame en kwalitatief goede opvang voor mensen die zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat een deel van hen zich uiteindelijk ook in onze regio zal vestigen. Zowel over het verlengen van het tijdelijke scenario, als over het kiezen van een permanente locatie gaat de gemeente in gesprek met inwoners en organisaties uit het dorp. “We gaan en blijven in gesprek over hoe we deze nieuwe inwoners een goede plek en start kunnen geven in ons dorp.”

Advertentie

Leiderdorp Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×