Sportplaza is een van de projecten waar Otten zich hard voor heeft gemaakt. (Foto: Emile van Aelst)

Martijn Otten stopt als raadslid voor PvdA Leiden

Na tien jaar stopt Martijn Otten als raadslid voor de Partij van de Arbeid. Hij schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Otten werd in Leiden eerst als duoraadslid politiek actief bij de PvdA. Later werd hij raadslid en ook was hij in 2022 betrokken bij de onderhandelingen over het coalitieakkoord tussen GroenLinks, D66, PvdA en CDA. In de raadsvergadering van 10 oktober neemt Otten officieel afscheid.

“Martijn heeft ontzettend veel betekend voor een socialer Leiden, waar Leidenaren zich thuis kunnen voelen in hun eigen buurt”, zegt fractievoorzitter Marc Newsome. “We gaan hem heel erg missen. Martijn is een uitzonderlijk raadslid. Hij weet wat hij wil en heeft veel resultaten geboekt. We zijn hem dan ook veel dank verschuldigd. De fractie omdat Martijn ons coachte en verder hielp. Maar de stad, en in het bijzonder de sport en de Stevenshof, gaat Martijn misschien nog wel meer missen. Want naast een uitstekend raadslid, is Martijn een fijn en herkenbaar volksvertegenwoordiger.”

Drijfveer
Otten stopt nu onder andere omdat het vele vergaderen op de late avond steeds meer zijn tol gaat eisen. “Ik heb dit werk vol overgave gedaan en dan ben je altijd en overal bereikbaar en aanspreekbaar. De vele werkbezoeken en gesprekken met Leidenaren waren voor mij essentieel om een effectief raadslid te kunnen zijn.” Otten noemt het raadswerk heel mooi en belangrijk. “Het aanpakken van ongelijkheid in onze stad was altijd mijn belangrijkste drijfveer. Het gaat namelijk goed met Leiden maar niet met alle Leidenaren. En als volksvertegenwoordiger kan je voor hen het verschil maken.”

Effectief
Zaken die Otten op zijn conto kan schrijven zijn volgens de PvdA Leiden onder meer het sportstimuleringsfonds, Sportplaza, waardoor Leidenaren gratis kunnen sporten en een eerlijker woningmarkt met meer sociale huurwoningen.

Advertentie

Leiden Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×