Winnaars fotowedstrijd Kunst in de Heemtuin. (Foto: Stichting Kunst in de Heemtuin)

Winnaars fotowedstrijd Kunst in de Heemtuin bekendgemaakt

Vele belangstellenden bezochten afgelopen weekend de kunst in de Heemtuin in Park de Houtkamp In Leiderdorp. Er waren beide dagen rondleidingen en op zondagmiddag werden gedichten voorgedragen die dichters afgelopen zomer speciaal bij een aantal beelden hebben gemaakt. Ook werden de winnaars bekendgemaakt van de fotowedstrijd die Stichting Kunst in de Heemtuin dit jaar rond de beeldententoonstelling organiseerde.

De 7-jarige Jurre Cirk maakte de winnende foto van een van de ‘Triffids’ van Gusta Kullberg. Bij de volwassenen kwam
Giedus Vlinderhart als winnaar uit de bus. Hij liet zich inspireren door ‘de Golfsculptuur’ van Joke Holwarda en maakte daar zelf een luchtspiegeling van.

Beelden in Heemtuin
In de Heemtuin in Leiderdorp exposeren tien kunstenaars hun beelden. Hieronder de Leidse kunstenaar Iede Reckman en Annemarie Vogel uit Oegstgeest. Verder is er werk te zien van Akunzo, Harold de Bree, Jeannette Ephraïm, Joke Holwarda, Ninette Koning, Gusta Kullberg, Mainkunstenaars en Ria Roerdink. Het werk van Carla Rump is inmiddels verhuisd naar een andere expositie.

Op www.kunstindeheemtuin.nl zijn de winnende foto’s te vinden en de gedichten die op zondagmiddag zijn voorgedragen. De beeldententoonstelling is nog tot eind oktober te bezichtigen. De Heemtuin van maandag tot en met vrijdag open van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur.

Advertentie

Cultuur Leiderdorp Link in Bio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×