(Foto: Chris de Waard)

Albert Heijn Breestraat eind oktober open

De nieuwste Albert Heijn van Leiden opent op 29 oktober de deuren aan de Breestraat. De supermarkt komt op de begane grond van het Hof van Zurloh waar projectontwikkelaar Johan Oudendal sinds 2020 aan werkt en dat nu de voltooiing nadert.

AH Bree wordt een echte binnenstadswinkel. Eronder komt een gemeentelijke fietsenkelder met 350 gratis stallingsplekken. Wie desondanks met de auto wil komen, zal de boodschappen naar de ondergrondse Garenmarktgarage moeten sjouwen. De fietsenstalling gaat niet gelijk open met de supermarkt. Wanneer wel is nog niet bekend.

In het Hof van Zurloh komen naast de supermarkt en de fietsenstalling ook 25 huurappartementen rond een hof op hoogte. Die krijgen een centrale entree in de naastgelegen Mosterdsteeg. In totaal zijn er twintig panden bij het nieuwe hof betrokken.

“Het ontwerp en de uitstraling van het Hof van Zurloh sluit goed aan op de historische allure van de Breestraat. We kiezen voor een combinatie van winkels op de begane grond met woningen erboven, net als dat vroeger het geval was in de Breestraat. Dat brengt levendigheid en sociale controle”, zei eigenaar en ontwikkelaar Johan Oudendal eerder al over het project dat is uitgevoerd in samenwerking met het Leidse architectenbureau Mulder Van Tussenbroek.

Advertentie

Economie Leiden Maatschappij Hof van Zurloh


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×