ZZ Leiden D1 wint met overmacht van BAL uit Weert. (Foto's: Gerry van Bakel)

Vrouwen Zorg en Zekerheid Leiden Basketball winnen eerste thuiswedstrijd met overmacht

De eerste thuiswedstrijd van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball Dames 1 leverde een glansrijke overwinning op. Tegenstander Basketbal Academy Limburg had weinig in te brengen in Sportcomplex 1574. De Leidse vrouwen maakten al snel het verschil en gaven de voorsprong niet meer uit handen. Het werd 81-57.

De eerste punten waren voor de ploeg uit Limburg, maar nadat Leiden de eerste keer het netje had gevonden, volgden de scores elkaar rap op. “We hebben duidelijk aan scorend vermogen gewonnen”, zegt coach Richard den Os na afloop. “We scoren zelfs meer punten met driepunters dan met tweepunters.” Den Os is tevreden met deze seizoenstart. “Er zijn natuurlijk nog wel zaken die beter kunnen, maar ik zie een team dat sneller speelt, meer oplossingen zoekt.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met ZZ Leiden-speelster Rinske Scholten en coach Richard den Os.

Een minpunt in de wedstrijd tegen BAL was de zogenaamde outboxing, oftewel de rebounds. Ook speelster Rinske Scholten ziet daarin nog een verbeterpunt. “BAL pakte teveel van onze aanvallende rebounds. Als we dat beter gaan doen, hebben we echt een goede game. Ons sterke punt is dat we blijven samenwerken.”

Midweeks
Dinsdag 1 oktober speelt ZZ Leiden weer thuis, dan tegen regerend landskampioen Grasshoppers uit Katwijk. “Het is niet ideaal als voorbereiding”, zegt Den Os. “Maar er staan dit seizoen meer midweekse wedstrijden op het programma. Eigenlijk zouden we woensdag hebben moeten spelen. Maar dat is 2 oktober, dus Taptoe en Leidens Ontzet en daarom is het verzet naar dinsdag. Tegen Grasshoppers hebben we niets te verliezen. Zij zijn denk ik ook dit seizoen het beste team. Als we zo spelen als vandaag, ben ik tevreden.”

Zondag 6 oktober speelt Zorg en Zekerheid Leiden Basketball Dames 1 wederom thuis. Dan tegen Dozy BV Den Helder VSE 1.

In de rust werden alle meisjes- en vrouwenteams van BS Leiden/ZZ Leiden naar voren geroepen voor een presentatie aan het publiek en een groepsfoto.

 

Advertentie

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×