Thomas Balm van AED Center overhandigd de AED aan directeur Marco van der Ploeg. (Foto: AEDCenter)

AEDCenter en Monuta schenken AED aan hospice Issoria

Hospice en Thuis Issoria heeft sinds dinsdag de beschikking over een AED-apparaat. Op 30 juli ontving Issoria van Monuta Leiden een bijdrage voor de aanschaf van een AED.

Naar aanleiding van het artikel daarover op Sleutelstad.nl zocht Thomas Balm van AEDCenter uit Hoofddorp contact met Issoria. AEDCenter was bereid een AED en twee jaar onderhoud te schenken als aanvulling op de gift van Monuta. De overhandiging van de AED vond 1 oktober plaats bij Issoria.

“Het is een prettig en geruststellend idee dat wij heel snel kunnen handelen, als er een noodzaak is tot reanimeren bij bezoekers, onze vrijwilligers of verpleging. Een AED kan daarbij levens redden”,  zegt directeur Marco van der Ploeg van Issoria. “We zijn dan ook heel dankbaar voor de gift.”

Hospice Issoria biedt plaats aan zeven gasten. Om hen een zo comfortabel mogelijke laatste levensfase te kunnen bieden zijn er 24 uur per dag vrijwilligers en verpleging aanwezig. Naast bezoekers van de gasten zijn er daardoor gemiddeld al snel zo’n dertig personen in het hospice aan de Burggravenlaan in Leiden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×