V.l.n.r. Soroptimisten Sandra van der Westen, voorzitter Ineke de Graaf en Josine Spits met daarnaast burgemeester Heijkoop en leden van het bestuur van de 3 October Vereeniging. (Foto: PR)

Gedenksteen in Van der Werfpark voor Magdalena Moons

Op initiatief van Soroptimistclub Leiden onthulde burgemeester Peter Heijkoop dinsdagmiddag een gedenksteen voor Magdalena Moons (1541-1613), de vrouw die zo’n belangrijke rol heeft gespeeld bij Leidens ontzet in 1574.

Voorzitter Ineke de Graaf van Soroptimist International Club Leiden opende de plechtigheid in het Van der Werfpark met een korte speech. Daarbij waren onder andere enkele bestuursleden van de 3 October Vereeniging aanwezig, net als Lodewijk Kallenberg van de Stichting Leerstoel Magdalena Moons, directeur Arthur Barendsen van Erfgoed Leiden e.o. en dr. Olga van Marion.

De bekende vrouwenhistorica dr. Els Kloek zette daarna uiteen waarom het zo belangrijk is dat Magdalena Moons eindelijk een plaquette heeft gekregen in de stad. De Soroptimisten legden vervolgens een krans, waarna de gedenksteen onthuld werd door burgemeester Peter Heijkoop. De gedenksteen is te vinden aan de voet van de ook door de Leidse club geplante wit-roodbloeiende els die schuin tegenover het standbeeld van burgemeester Van der Werf staat.

Soroptimist International is een wereldwijde organisatie van vrouwen die zich inzetten voor de verbetering van de levens en de positie van vrouwen en meisjes. Mensenrechten en educatie zijn hierbij speerpunten. Er zijn 66.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3.000 clubs in 120 landen. In Nederland zijn er 102 clubs met ruim 3.000 leden die acties, belangenbehartiging en bewustwording, waaronder Orange the World organiseren. De Soroptimistclub Leiden telt 37 leden. Er zijn hier twee clubs actief.

Advertentie

Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×