(Foto en video: Jan Frensen)

Leeuwkenstraat meest rood-witte straat van de regio

De Leeuwkenstraat in Leiden is de meest rood-witte straat van Leiden. Dat heeft de 3 October Vereeniging dinsdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in die straat. De straat heeft er een rood-wit straatnaambordje mee gewonnen.

De vereniging had de wedstrijd uitgeschreven ter ere van het 450-jarig jubileum van Leidens Ontzet. Inwoners uit de Leidse regio werd opgeroepen hun straat zo rood-wit mogelijk te versieren. Extra uitdaging daarbij was duurzaamheid: er moest vooral gebruik gemaakt worden maken van rood-witte stoffen die anders in het vuil zouden belanden.

Verzorgingshuizen
Met die opdracht zijn basisscholen, buurthuizen, verzorgingshuizen en inwoners zelf afgelopen zomer in de weer geweest. In september werden van de ingezamelde stoffen slingers gemaakt die gratis op te halen waren. De slingers in de Leeuwkenstraat werden samen gemaakt met eigen stoffen.

Naast de stratenwedstrijd is er ook nog een studentenhuiswedstrijd waarbij een televisie voor in de fusie te winnen is, en de mooiste rood-witte outfit tijdens de Grote Optocht.

Advertentie

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×