Vorig jaar was er een demonstratie met politiehonden. Dit jaar zijn er speurhonden in actie te zien. (Foto: Chris de Waard)

Open Asieldag bij Dierentehuis Stevenshage in Leiden

Op de dag na dierendag is het komende zaterdag 5 oktober Open Asieldag. Iedereen die de asieldieren een warm hart toedraagt en een kijkje wil nemen achter de schermen van  het dierenasiel in de Stevenshof is van harte welkom.

Dierentehuis Stevenshage, zoals het asiel officieel heet, organiseert de hele dag allerlei activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden. Zo is er een speurhondendemonstratie door politiehonden. Speciaal voor de Open Asieldag komen politiebegeleiders laten zien hoe speurwerk eruit ziet. Naar verwachting zijn zij te zien rond 11.30 uur en 13.30 uur. Naast de speurhonden is er voor de jeugdige bezoekers een grote speurtocht in het speelbos van het asiel.

Nieuw is de collectie verjaardagskalenders en (kerst)kaartensets met dierenfoto’s. Dierenfotograaf Maud Velders fotografeert ter plekke je hond in kerstsferen en cartoonist Maarten Wolterink tekent live een cartoon van je dier. Er is een informatiekraam van de Dierenambulance & Vogelasiel Regio Leiden, er zijn kraampjes met handgemaakt dierenspeelgoed en allerlei dierensnacks. Ook de bake sale met vegan opties, een rommelmarkt, berendokter en kamerplantenverkoop staan weer op het programma, net als nog veel meer activiteiten. Het complete overzicht staat op www.dierenasielleiden.nl/open-asieldag.

Asieldieren
Op de Open Asieldag kunnen geïnteresseerde bezoekers ook kennis maken met de asieldieren. Het asiel plaatst op de dag zelf geen dieren, maar iedereen die interesse heeft in een dier en het een goed thuis wil bieden, kan dit laten noteren bij de dierverzorgers. Er wordt dan een afspraak voor een later moment gemaakt. Een actueel overzicht van asieldieren die een thuis zoeken is te vinden op de website en op het Instagram-account met plaatsbare dieren van Stevenshage.

Asieldag
De open asieldag wordt komende zaterdag gehouden tussen 11.00 en 16.00 uur bij Dierentehuis Stevenshage aan de Kenauweg 1 in Leiden. Parkeren kan op het naastgelegen terrein van Stedelijk Beheer Leiden. De volledige opbrengst van alle activiteiten tijdens de Open Asieldag gaat naar de asieldieren van Stevenshage.

Dierentehuis Stevenshage ontfermt zich over zwerf- en afstandsdieren uit Leiden, Kaag en Braassem, Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude. Het dierenasiel vangt jaarlijks zo’n 800 honden, katten, konijnen en tropische vogels op. Voor de opvang en verzorging van deze asieldieren is het asiel grotendeels afhankelijk van donateurs en giften. Daarnaast heeft Stevenshage een pension waar huisdieren kunnen logeren.

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×