Het Sociaal Team Wassenaar. (Foto: Patrick Kop)

Sociaal Team Wassenaar viert eenjarig bestaan

Deze maand bestaat het Sociaal Team Wassenaar een jaar. Om dit te vieren kwamen op 26 september ruim zeventig professionals die werkzaam zijn in het sociaal domein samen in het Van Heeckerenhuis voor een netwerkbijeenkomst.

Het Sociaal Team Wassenaar is een samenwerkingsverband van zeven maatschappelijke organisaties en de gemeente, op het gebied van ondersteuning, hulp en zorg. Het Sociaal Team Wassenaar is er voor iedereen, jong of oud, met grote of kleine vragen. Als een inwoner een vraag stelt aan het Sociaal Team Wassenaar kan er vaak al direct informatie en advies gegeven worden. Soms is er meer ondersteuning, hulp of zelfs zorg nodig.

Schakel
Het kan voorkomen dat een vraag complex is en dat er meerdere organisaties betrokken zijn bij het antwoord. Bijvoorbeeld bij verschillende problemen in een gezin. Voorheen leidde dit tot contact met veel verschillende organisaties. Het Sociaal Team Wassenaar is de schakel tussen deze organisaties. De medewerkers kijken naar het geheel, zodat iemand maar één keer zijn verhaal hoeft te doen om de juiste hulp te krijgen.

Inloopspreekuur
Tijdens de netwerkbijeenkomst werd ook besproken waar er nog kansen liggen. Uit recent onderzoek is gebleken dat nog lang niet alle inwoners van Wassenaar op de hoogte zijn van het bestaan van het Sociaal Team Wassenaar. Daar ligt een grote uitdaging. Ook de suggestie die tijdens de bijeenkomst naar voren kwam over het uitbreiden van de bereikbaarheid, met bijvoorbeeld een extra locatie voor een inloopspreekuur, zal onderzocht worden.

“We hebben in slechts één jaar al veel bereikt. De kennis die de professionals onderling uitwisselen over elkaars werk en specialiteiten komt de inwoners te goede. Maar de ambitie is groot en er is nog veel te winnen. Er is in het team groot enthousiasme om met elkaar de kansen die er liggen binnen het team en met de partners te gaan pakken”, zegt wethouder Ritske Bloemendaal (sociaal domein, wonen en onderwijs).

Vraag
Inwoners van Wassenaar met een vraag voor het Sociaal Team Wassenaar kunnen op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur bellen met 088 654 99 99 of contact opnemen via sociaalteam@wassenaar.nl. Ook is het mogelijk om zonder afspraak langste komen op het inloopspreekuur van het Sociaal Team Wassenaar. Dit wordt elke maandag van 13.30 tot 15.30 uur gehouden in het Gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45. Anoniem contact opnemen kan via de chatfunctie op www.sociaalteamwassenaar.nl.

Advertentie

Maatschappij Wassenaar


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×