Leidens Ontzet 2024: Kijk de Grote Optocht terug

Onder een vrolijk schijnend najaarszonnetje stonden vele duizenden mensen langs de route van de Grote Optocht die tijdens dit jubileumjaar als thema ‘Leidse streken’ had. Een knipoog naar de buurgemeenten die ook zwaar onder het beleg in 1573 en 1574 hebben geleden. Via de Zoeterwoudsesingel trok de bonte stoet door het centrum van de stad. Niet vanaf 13.00 uur, maar twintig minuutjes later.

De burgemeester en ook bestuursleden van de 3 October Vereeniging moesten na het bezoek van de Koning, dat duurde tot 13.00 uur, nog van de Lakenhal bij het begin van de optocht zien te komen. Vandaar dus die vertraging. Ze rijden immers mee in de optocht.

Deelnemende orkesten in de Grote Optocht zijn Show & Marchingband Amigo, Band of Liberation (BOL), Franciscus Band Leiden (FBL), Chr. Muziekvereniging Kunst & Genoegen junioren en senioren (K&G) en Tamarco Leiderdorp.

Sleutelstad maakte in samenwerking met RTV Katwijk een registratie van de Grote Optocht. De uitzending kun je hier terugkijken.

Alle uitzendingen van Leidens Ontzet, die zijn gemaakt door Sleutelstad samen met RTV Katwijk zijn terug te zien op www.youtube.com/Sleutelstad.

 

Advertentie

Cultuur Leiden Link in Bio Maatschappij Regio Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×