Armin en Jochem sloten samen 'Heel Leiden Danst' af. (Foto's: Chris de Waard)

Heel Leiden Danst van Armin van Buuren 'Onleids vet'

‘Was wat dit gaaf’ en ‘Kunnen we dit niet ieder jaar doen?’ De reacties op ‘Heel Leiden Danst’ dat Armin van Buuren op de avond van 2 oktober gaf vanaf het dak van de Morspoort parkeergarage liegen er niet om. Een enkele uitzondering daargelaten: “een beetje draaien aan knopjes, is dat muziek?” vraagt iemand zich af die duidelijk geen fan is van het genre van Armin.

Armin draaide zijn live-set gedurende een uur voor heel Leiden, want op negen pleinen in de stad was de dj ook te zien en te horen via grote schermen. Dat laatste overigens niet overal even goed, was dan wel weer veelgehoorde kritiek. Van Buuren kwam niet alleen op het podium.

Zijn eerste gast was Joshua Nolet, de frontman van de Haarlemse band Chef’Special. Later volgde een zangeres uit het door oorlog verscheurde Oekraïne en aan het eind van de show ook nog de nieuwe Leidse burgemeester Peter Heijkoop die de slotact mocht aankondigen: “La la la Leiden, hier is Jochem Myjer!” Onderdeel van de show was ook het verhaal van Leidens Ontzet dat werd verteld door dichter René Oskam.

Armin en Jochem zaten op de middelbare school bij elkaar in de klas op het Stedelijk Gymnasium in Leiden en zijn sinds die tijd bevriend. De avond van 2 oktober samen doorbrengen is iets dat ze ook eigenlijk elk jaar wel doen en dit keer dus nog een beetje uitbundiger dan in andere jaren.

De live-set is hier terug te zien, net als de speciale versie van La la la Leiden die Jochem samen met Armin ten gehore bracht.

Advertentie

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×