Burgemeester Heijkoop met Armin van Buuren op het dak de de Morspoortparkeergarage. (Foto: Chris de Waard)

Leidens Ontzet 'zeer uitbundig en overwegend veilig' verlopen

De sfeer in de stad was tijdens de viering van Leidens Ontzet fantastisch, het weer was ronduit super en er waren heerlijk veel mensen op de been.” Dat zegt de Leidse burgemeester Peter Heijkoop in een eerste reactie op de vraag van Sleutelstad hoe 3 October is verlopen.

“Een uitgebreidere evaluatie volgt nog, maar het lijkt er op dat dit een prachtige, zeer uitbundige en overwegend veilig verlopen Leidens Ontzet was”, aldus Heijkoop die zich bijna overal ook liet zien. “Het programma was overvol, maar de indrukken onbetaalbaar. Ik heb extra genoten van alle kleine praatjes en fotomomentjes met mensen. De roes waarin ik nu nog verkeer, vertelt me dat ik gisteren iets heel bijzonders heb meegemaakt. Toch is de uitbundigheid van het feest nu nauwelijks meer zichtbaar in de stad.”

De burgemeester heeft op de dag na de viering ook mooie woorden voor de mensen van Stedelijk Beheer. “Ze hebben vanmorgen alweer zo’n knappe schoonmaakprestatie neergezet. Heel Leiden werd vanmorgen wakker met een grote glimlach en in een opgeruimde stad. Wat een ongekend evenement. Ik ben iedereen zeer dankbaar.”

Advertentie

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2024


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×